Vaken på natten, igen

Klockan är 04.52

Jag har legat vaken och vänt och vridit mig i redan en timme. Nåväl, dags att gå upp, antar jag.
Det är en av nackdelarna med att vara höggravid. Jag är trött på tider jag borde vara pigg och pigg på tider då jag borde passa på att sova. Detsamma gäller komiskt nog med min aptit för mat och förmodligen även min tankeverksamhet. Saker jag betat av på min lista av tankar denna tidiga morgon (eller för somlig sen natt) är:

 • Vad är din superhjältekraft?
  Om alla har en egenskap som gör dem till stråt vassare än andra, vad skulle min vara?
  Att se saker ut olika perspektiv, kankse?!

 • Vilka kombinationer av matallergier är svårast att komma på en god efterrätt till.
  Jag kom fram till att vegan+diabetes+nötallergi+gluten skulle vara klurigt. Absolut inte omöjligt men väl så klurig. Märkligt nog är detta en återkommande tankenöt jag brukar fundera på när jag inte kan sova!?

 • Förvaring i barnens rum!
  Det kan nog vara att jag planerat in lite för lite förvaring… Detta var tankenöten som fick mig att erkänna mig besegrad. Dags att gå upp och äta lite frukost, skriva ett blogginlägg och konstatera att jag får sova en stund på förmiddagen istället. Jag är ju trots allt hemma och ska vila upp mig inför att barnet ska födas precis när som helst (fr.o.m. nu och tre veckor framåt om jag går över den beräknade tiden.)

Klockan är nu 05.16
Fortfarande precis lika osömnig.
Jag har ätit en liten yoggi, skrivit ett blogginlägg, funderat på att börja prenumerera på en morgontidning och kissat 2 gånger. Den här babyn imagen trycker på kissblåsan och gillar att sparka mig på revbenen.

Tusan, jag råkade tydligen även väcka min fästman.

God morgon och hoppas att ni får en fantastiskt härlig novemberdag i hela landet.
/ Nina

 

2017-11-15T05:24:38+00:00 november 15th, 2017|

Leave A Comment