Om föräldrasupport 2018-06-08T10:27:27+00:00

Det här är jag

Föräldrasupport består idag av Nina Smedberg

2015 startade Nina och Ingo Föräldrasupport. 2017 ändrade vi det till endast en blogg. Det är främst Nina som skriver och håller det digitala uppdaterat.

Vi upplever att många föräldrar söker information, tankar och idéer rörande vardagliga situationer.

Det är inte helt enkelt att hitta rätt i djungeln av folks åsikter, tips och förslag kring vad som är rätt och fel att göra när det gäller barnen och deras uppfostran. Vi upplever att det behövdes fler som skrev med koppling till vetenskapligt förankrade åsikter och resonemang. Därför startade vi Föräldrasupport.

Många är osäkra i sin föräldraroll, mest för att det finns så himla många åsikter och sätt att vara på så det är svårt att hitta sin egen väg. Vi vill inspirera och belysa utifrån våra perspektiv. Kanske läser du något som känns intressant att prova, kanske håller du med. Eller så gör du det inte, och det är ok det med.

Jag arbetar som föräldraskapsrådgivare inom socialförvaltningen i Halmstad kommun och är den som bloggar när jag hinner. Just nu är jag föräldraledig och hemma med vår yngsta son. Jag är även projektledare för UngKom-modellen, som arbetar för att ta fram en digital modell för hur Halmstad ska kommunicera med ungdomar med fokus på psykisk hälsa.  Innan dess har jag arbetat som skolkurator i 7 år bland annat på Internationella Engelska skolan och på kommunala skolor. Jag är utbildad socionom och har efter det vidareutbildat mig inom föräldraskapsstöd så som Family Lab (Jesper Juuls förhållningssätt) , COPE, Familjeverkstan och Palla.

Dessutom är jag ju även själv mamma. Vi har två fantastiska pojkar här hemma som håller oss sysselsatta nästan jämt.  Stora killen bor varannan vecka hos sin pappa och varannan vecka hos oss. Vi arbetar hårt för att få ihop familjelivet som familjen ”inte helt som alla andra”. Med en god och positiv inställning kommer man dock långt.

I övrigt gillar jag livet med fart och fläkt och älskar havet, dans, pyssel och naturen.

Föräldrasupports filosofi

Vi tror på föräldrar. Vi ser att de har kunskap, drivkraft och framförallt mycket kärlek till sina barn.
Vi ser att föräldrar behöver utrymme för diskussion kring sina föräldraskapsfrågor.
Vi är övertygade om att föräldrar behöver mer redskap för att hantera de komplexa situationer som de möte i det dagliga livet.

Hur får man livspusslet att gå ihop?
Vilka problem möter andra föräldrar?
Hur ska jag orka med gränssättning, rutiner och uppfostran i en vardag som är full av kaos?

Är jag ensammast i världen med dessa frågeställningar? 

De föräldrar jag oftast möter i mitt arbete som skolkurator saknar oftast tid, verktyg och bollplank? De söker efter råd, svar och hjälp då de famlar i den förvirrade och skrämmande situation de hamnat i. Var får man hjälp om man inte vill gå till socialtjänsten?

Vår grundtanke när Föräldrasupport startades upp? 
I början var jag kollega med Ingemar Sellén som även var drivande i att starta upp föräldrasupport och driva det som ett företag som erbjuder föreläsningar och skapar debatt kring föräldraskapet. Vi ville öka kunskapen och självförtroendet hos helt vanliga föräldrar. Vi startade debatt, frågeställningar och lyfter upp de vardagliga bekymmer som alla vi föräldrar möter i vårt vanliga liv. Efter ett par års arbete räckte inte dygnets alla timmar till och vi valde att avsluta företaget. Dock fortsätter jag att arbeta vidare med bloggen.

Är du nyfiken på oss eller har frågor?