Ja, eller nej- det här va väl inte så smart

Ja, eller nej- det här va väl inte så smart

Jag lever i en komedi, eller snarare parodi på sig själv. Hur lyckas jag!

Jag är nu gravid i vecka 38 och tänkte ge er alla en liten glimt in i min tillvaro. Barnet är beräknat att komma om ca två veckor, men man vet ju aldrig riktigt när den lille krabaten behagar att titta ut. Frågar ni min fästman vill han gärna att han dröjer lite längre, snarare än att titta ut för tidigt. Det är nämligen såhär att vi tar det här med att ”boa”, ”att nesta” och ”bygga bo” till en nivå längre än de flesta andra.

Varför göra någonting halvdant när man kan göra det fullt ut, så kan man ju resonera! Eller hur?!

För 4 veckor sedan påbörjade vi en ordentlig renovering av ca 80% av vårt hus, inklusive ett tillbygge på ca 30 kvm, nytt kök och en helt ny planlösning. Allt för att vi behöver ett barnrum till. Detta projekt påbörjades när jag var i vecka 34.

Ja, det är planerat.
Nej, detta är inte en spontan impuls vi fick i slutet av september.
Ja, vi har bygglov!
Nej, med facit i hand kanske vi hade kunnat planera det bättre med tanke på att jag är höggravid och inte kan bidra med något alls.
Ja, jag får sammandragningar varje gång jag böjer mig ner eller ens tänker på att ta ett par snabba steg.

Vårt hem är nu delvis strömlöst, eftersom vi ändå passar på att dra om elen i större delen av huset. Smart va! 😉
Vi lever på micromat och hämtmat.

Ja, om någon vill bjuda oss på hemlagad mat, får ni gärna göra det.
Nej, jag tål inte laktos.

Vi har givetvis hjälp av både fantastiska byggare/snickare från Tollab och elektriker från Ljudcenter som både fixat med elen och värmepumpen. Dessa fantastiska hantverkare har jobbat häcken av sig för att vi ska hinna med det mesta innan barnet kommer. Det går ju inte att bo i gipsdamm, hamrande och utan el när en nyfödd ska komma hem. Eller går och går… barnet klarar sig nog. Det är nog svårare för den hormonstinna mamman som ska försöka få amning och ömmande kropp att fungera.

På torsdag levereras köket från IKEA. Därefter ska alla dessa platta paket byggas ihop till 32 moduler, som ska bli vårt nya fina fantastiska kök. Planen är att min fästman ska bygga ihop detta.

Ja, vi tar tacksamt emot hjälp från våra vänner, bekanta och andra som älskar att spendera sin helg med att skruva ihop IKEA stommar.
Nej, den höggravida kvinnan (JAG) ska inte skruva stommar.
Ja, jag lovar!

När allt det här planerades fick vi massor av kommentarer från vänner och släkt. ”Är det verkligen så klokt att dra igång renoveringen nu”, ”Ni kommer aldrig bli klara i tid”, ”snacka om att ställa till det för sig”.

Ja, ni kan väl ha haft en poäng.

Jag skrattar åt hela den tokiga situationen och hoppas på att försöka knipa tills vi iaf har ett fungerande kök.

Fram tills förlossning ska jag nu roa mig med att se hur förändringen i huset sker mitt framför mina ögon. Äta Findus färdigmat i soffan och unna mig go fika på stan.

Ja, jag har börjat gilla kaffe igen.

/ Nina

2017-11-07T20:56:48+00:00 november 7th, 2017|

Leave A Comment