Sommar och annat tjafs

Sommar och annat tjafs

Nu har min semester börjat. Första dagen och alla de sedvanliga semesterkänslan har infunnit sig med råge. Så börjar jag undra om allt ska vara sådär perfekt man läser om i tidningarna om. För min tillvaro ser lite mer svart/vit och gråskalig ut. 

Dessa punkter checkade jag iaf av redan idag:

  • Vaknade upp alldeles för tidigt, även om jag kunde sova hur länge som helst.

  • Somnade om och höll på att sova ända till lunch, eftersom jag inte blev väckt.

  • Solen tittade fram en stund på dagen. Så jag la mig i bikini i trädgården och insåg att jag bländade mig själv, grannarna och förmodligen syntes en stor vit fläck över södra sverige ända från månen. Nämligen min fantastiskt osolade, bleka  och jästa vintervana kropp.

  • Sprungit in och ut med soffkuddarna till utemöblerna, eftersom vädret både bjudit på solsken och regnskurar.

  • Ätit glass.

  • Blandat ihop dagarna! Jepp! Jag är officiellt redan snurrig kring vilken dag det är. Inget jag är stolt över, men det är dagens sanning.

  • Spelat tv spel med sonen. Till vårt båda stora nöje.

  • Hunnit med att tjura på sambon. Av helt okänd anledning, både för honom och mig själv. Kan hända att jag har lite hormoner i omlopp i kroppen.

Att går på sommarledighet känns lika förvirrande som befriande för mig. För semester är en skön känsla. Det är frihet, slappa, ledighet, möjligheter och kunna ta varje tillfälle i akt. Men det innebär även störda rutiner, ojämna läggningstider för barnen, sommarlovsmorgon from hell, oändliga matsäckar till diverse aktiviteter, INGA rutiner och allmänt kaos i vardagens annars så välplanerade pussel. Mest skönt men liiiiite jobbigt med störda rutiner.

Det är tydligen på den lediga tiden på semestrar och sommarlov  som parrelationen föräldrar emellan är som mest skör. Det är efter ledigheterna som flest skilsmässoansökningar lämnas in. Inte för att jag är gift, inte heller orolig för att den där statistiken gäller mig. Fast så resonerar förmodligen de flesta, som faktiskt blir en del av den där statistiken oavsett de vill det eller ej.

Vad jag vill komma fram till är ändå att det är många där ute som fasar över ledigheter, sommarlov, mängder av tid ihop med skrikiga barn på en trång sommartorpsyta. Det är något vi pratar väldigt lite kring. Konstigt nog, med tanke på alla statistik som finns ihopsamlat hos familjerådgivare, folkbokföring och folkhälsoinstitut. Ni är inte ensamma! Jag gillar min semester, men kan även se svårigheter som kuckilurar i skuggorna.

Nu ska jag ta min bleka kropp och njuta av att släpa soffkuddar in och ut i sol och regn. Jag ska ta vara på min sommar med mängder av graviditetshormoner i kroppen. Jag ska njuta av att vakna upp tidigt för att förhoppningsvis kunna somna om och jag ska framförallt försöka att bryta så många av mina vardagsrutiner som jag möjligtvis kan, bara för att jag kan!

Glad sommar på er i vårt avlånga land

Ät massor av glass och passa på att njuta av tiden ihop med familjen mellan tjafs och svettiga ostfrallor till stranden.

/ Nina

 

2017-07-03T22:50:13+00:00 juli 3rd, 2017|

Leave A Comment