VABruari-tips och tveksamma sjukdagar

Det ska inte vara roligt att vara hemma från skolan om man är sjuk. Givetvis kan vi alla bli sjuka och då är det skönt att kunna bli ompysslad av sin familj. Men vi har alla haft de där tveksamma sjukdomsdagarna, när man inte riktigt är frisk, men inte heller riktigt sjuk. Förstår ni då vad jag menar?

Jag anser att det då inte ska vara kul att vara hemma!

I måndags hade vi en sådan dag hemma från skolan. Min 6 åriga son hade ont i huvudet och ont i magen. Som den oroliga hönsmamma som jag ibland kan vara, konstaterade jag att ”pojken får vara hemma och kurera sig”…
Det tog minsann inte mer än 30 minuter efter att vi beslutade att han skulle spendera dagen hemma istället för i skolan och med vetekudde på magen som energin var uppe på topp.
Jag kände mig klart lurad!!!!

Jag tror inte att han lurades, i alla fall inte med flit. Men hur som, bestämde jag mig för att gossen minsann inte skulle ha någon mysig ledig dag hemma. Han fick inte titta på tv, inget tv-spelande eller Ipad. Han fick heller inte ta hem någon kompis på eftermiddagen, inte springa runt och stoja och stöka. Nerbäddad på soffan, lite lätt snopen och med näsan ovanför täcket konstaterade 6 åringen snabbt att det här va så himla tråkigt. Det blev många pust och stånk och beklaganden över hur uttråkad han var. Tiden gick långsamt. Han gick med släpande steg runt efter mig som en svans och ville att vi skulle leka. Inte heller det gick jag med på.

Nåväl, vi pratade om det här tillsammans. Om hur viktigt det är att vara ärlig och inte förvärra sina krämpor ifall man nu är trött och den lilla latmasken kommit fram. Ärlighet varar alltid längst.

Dagen efter studsar grabben upp ur sängen. Han klär på sina kläder exemplariskt. Är snabb ut i köket och kastar i sig frukost. Han fixar alla sina morgonbestyr utan att någon av oss vuxna behöver påpeka det. Med 30 minuters marginal står han klar och redo för en ny skoldag. Humöret är på topp och man ser hans glädje för att få gå till skolan och träffa sina kamrater.

Jag vill påstå att strategin fungerade.

/ Nina

2018-02-01T09:24:15+00:00 februari 1st, 2018|

Leave A Comment