Tekniken i våra moderna liv

Där står jag på knä i barnrummet och försöker att dressera vår robothund tillsammans med den 6 åriga sonen. Under tiden sitter minstingen (på 8 veckor) i sin självgungande babysitter och ler. Pappan i familjen sitter i soffan och jobbar med sin laptop i knät medans vi lyssnar på en digital radiokanal från andra sidan jorden.

Behöver jag få tag i någon använder jag sällan telefonen för att ringa. Då använder jag messenger, sms eller någon app. Jag kan förbeställa min mat på Ica maxi på nätet dagen innan jag vill plocka upp den. Numer har jag även svart bälte i nätshopping och kan följa mina paketleveranser via Unifaun appen.

När jag bakar har jag koll på receptet på surfplattan och de flesta köksverktyg jag använder för att laga mat går på elektricitet. Ja, förutom de uppenbara ingredienserna förstås.

Att gå på bio nuförtiden kan vara en spännande upplevelse, särskilt med 3D-glasögon på nästippen. Senast fick jag ta med mig åksjuketabletter med in för att slippa illamåendet.

Jag undrar vad som sker i framtiden. Då kanske alla barnfamiljer har robothusdjur, robotdammsugare och robotgräsklippare. Men oj… det är ju nästan så det är redan!!! 😉

Nähe, nu har robothunden Zoomer låssas-kissat på golvet. Jag får väl gå och låssas att torka upp pölen.

Over and out

 

 

2018-02-05T09:30:02+00:00 februari 5th, 2018|

Leave A Comment