Små antilopsteg, eller virrig höna?

Inte visste jag att löpningen hade blivit så viktig för mig. Tidigare har jag trott att jag sprungit ifrån mina bekymmer. Bokstavligt talat! Aldrig att jag tränar så mycket som när jag mår dåligt. Under min separation från äldsta pojkens pappa sprang jag som en tok. Gärna backintervaller, skogslöpning och inget tillfälle var för kort. Så snart jag lyckades få en kvart över drog jag på löparskorna och begav mig ut och sprang, oavsett tid på dygnet.

Kan hända att jag är en sådan där typ som har lätt att ta saker för givet. När jag har hälsan, välmående i både kropp och själ, känner jag inte lika stort behov av att vara ute och springa. Jag vet flera tillfällen när latmasken kommit krypandes och fått mig att sitta bänkad i tv-soffan istället.

Under båda mina graviditeter har jag haft foglossning som begränsat mitt aktiva liv avsevärt. Nu senast kämpade jag med att ta det lugnt och inte påfresta fogarna med promenader och dylikt. Ändå hade jag ont och var praktiskt taget stillasittande de sista tre månaderna innan barnet kom. Alfred är nu när jag skriver dessa ord 9 veckor. Det är med darrande röst och fantastisk glädje som jag meddelar att jag äntligen varit ute på min första löpartur igen. Utrustad med höftband och en mental broms för att inte ge mig ut på en för lång runda, sprang jag 1000 meter. Inte gick det fort. Inte heller var det något vackert löparsteg. Men mentalt var det en så stor vinst.

Aldrig tidigare har jag uppskattat blodsmak och flås så mycket som idag. Aldrig mer ska jag ta min friska kropp för givet. Jag är så ytterst tacksam för att få ha hälsan och förutsättningarna jag har i mitt liv.

Vad jag uppskattar mest med att kunna träna löpning är friheten. Jag kan träna när jag kan, oavsett väder, vind, årstid och plats på jordklotet. Det finns alltid någonstans att springa. Friheten i att plugga in musiken i lurarna och känna sig som en antilop över skogsstigarna är en euforisk känsla. Visserligen ser jag snarare ut som en halt höna på vift, men min inre sinnesbild är den ståtliga och smidiga antilopen.

Lycklig i kroppen

/

Nina

 

2018-02-06T22:35:57+00:00 februari 6th, 2018|

Leave A Comment